iti$ell$

חנות אינטרנטית - מהירות זה שם המשחק

התחבר

מה זה חנות אינטרנטית?

בניית חנות אינטרנטית

לפני הכל, הסבר קצר על כל על סוגי האתרים הנפוצים. 

ישנם הרבה סוגים של אתרי אינטרנט. ישנם אתרי תדמית, ישנם אתרי מסחר, ישנם אתרי קונספט, ישנם אתרי פורטל ועוד. כמובן שקיים גם אתר מסוג "חנות אינטרנטית". בכדי להבין את ההבדלים בין כל הסוגים אנו נפרט פה למטה על כל סוג אתר קיים והסבר קצר מה מיוחד בו ולמה הוא קיים.

מה זה אתר ?

אתר אינטרנט זה בעצם דף אשר נפתח בתוכנה מסוג דפדפן. לרוב הוא כתוב ב- HTML וחייב להיות בעל דף אחד או יותר. המקור של אתרי אינטרנט התחיל בצבא ארה"ב אשר חיפש דרך, בראשית שנות ה- 60, לתקשר ולקשר בין הבסיסים ברחבי ארה"ב.

היום, אתר אינטרנט זה עולם ומלואו. הטכנולוגיות המרכזיות אשר באות לידי שימוש בצד הלקוח הינם ג'אווה סקריפט JS ו- HTML. יש כיום מעל מילארד אתרים וכל אחד יודע שאם אין לו אתר באוויר אז אין לו זכות קיום. ישנם הרבה סוגי עסקים ולכן ישנם הרבה סוגי אתרים ועל חלקם נפרט פה.

סוגי אתרים שונים

הנה פירוט קל של סוגי האתרים השונים הקיימים כיום:

אתר תדמית 

אתר מסוג זה בעצם בא להוות מעיין כרטיס ביקור לעסק ספציפי. באתר תדמית לרוב תמצאו מספר דפים מרכזיים כגון:

דף צור קשר

דף הבית

דף אודות

דף שירותים

דפי כתבות

זהו מבנה בסיסי של אתר תדמית על מנת שתוכל לעניין את בגולשים באתר שלך על תחום העיסוק שלך.

אתר פורטל

אתר מסוג פורטל בדרך כלל מאחד מספר רחב של בעלי עסקים בתחום ספציפי. באתר שכזה יופיעו הדפים הבאים:

דפי עסקים

דף אודות

דף רישום

דף חיפוש

דפי כתבות

דפי שירותים

מטרת אתר פורטל הינה לחשוף ככל האפשר את כל בעלי העסקים השונים אשר נמצאים בו לפי חתך כמו אזור, יכולות, שירותים והתמחויות.

אתר לוחות 

אתר מסוג זה מהווה מעיין אתר פרסום לתחומים מסויימים. דוגמאות בולטות ומוכרות לאתר מסוג לוחות הם "יד 2", "זאפ" וכדומה.

באתר זה יהיה מגוון רחב מאוד של סוגי דפים החל מהדפים אשר קיימים באתר תדמית והרבה מעבר.

אתר מסחר 

אתר מסחר הינו בעצם בא לשרת מסחר מסוג כזה או אחר. דוגמאות לאתר מסחר הם אתרים כמו איביי אשר מתעסק במסחר בין גולשים לבין חנויות שונות בכל העולם. ניתן למצוא גם את אמזון אשר נחשב לאתר מסחר מהגדולים שיש. 

אתר קונספט 

אתר מסוג זה בעצם הינו הכלאה בין כל מיני סוגי אתרים לפי דרישת הלקוח עצמו. לפעמים מצד אחד הלקוח מעוניין לקבל אתר תדמית ומעוניין לשלב בו מכירת מוצרים בודדים. לפעמים הוא ירצה לפרסם קולוגות שלו וכדומה. לכן, לא ניתן להגדיר אתר כזה בדיוק כאתר מסוג ספציפי ומדוייק ולכן מגדירים אותו כאתר קונספט.

בניית חנות אינטרנטית

בניית חנות אינטרנטית

חנות אינטרנטית 

אתר מסוג חנות אינטרנטית מאוד פופלארי היום ובמיוחד בתקופת הקורונה. אפשר לראות גידול מסיבי באתר מסוג שכזה. אתר חנות אינטרנטית הינו אתר אשר מצד אחד יש בו לא מעט דפים מעולם האתר התדמיתי כגון:

דף אודות

דף צור קשר

דף שירותים

דפי התמצאות.

 

מצד אחר יש בו דפים אשר מכוונים לטובת מכירת מוצרים כגון:

דף מוצר

דפי קטגוריות אשר מחלקים את מגוון המוצרים לפי תחום

 

הוא גם יכיל מנגנונים לטובת מכירה כגון:

דף תשלום

עגלת קניות

 

הוא יכיל גם את כל הנתונים שצריך בכדי שהגולש יקבל את כל המידע אשר הוא צריך אודות המוצרים כגון מחירים , תיאור מוצר , תועלות המוצר , סרטונים אודות המוצר ועוד.

אתר חנות מהווה בעצם נקודת מכירה אינטרנטית העובדת 24 שעות ו-7 ימים בשבוע. הוא מהווה מצד אחד כפרסום ייחודי ומדוייק של מוצרי העסק ומצד שני מאפשר לגולשים לרכוש את המוצרים ולבצע קנייה ישירות באתר עצמו מבלי לבזבז זמן יקר עבור שירות הלקוח לטובת מכירה.

חנות אינטרנטית כיום מהווה מקור פרנסה משלים ,וברוב המקרים גם מקור פרנסה עיקרי, עבור כל עסק אשר מוכר שירותים, מידע ומוצרים באינטרנט. (במיוחד בעלי חנויות פיזיות).

כל בעל עסק כיום חייב שתהיה לו חנות אינטרנטית מהמון סיבות. לפי דעתי אלו העיקריות שבהן:

  1. חשיפה
    שיווק ופירסום באינטרנט פתוח לכולם ומאפשר לכל בעל עסק להרחיב באופן משמעותי את קהל הקונים שלו. בנוסף הוא מגדיל את החשיפה שלו לאיזורים נוספים ולפעמים אפילו עוזר לו למתג את עצמו.

  2. הגדלת מכירות
    בשעה שחנות פיזית הינה מוגבלת לגודל, כמות אנשים שיכולים להיכנס, כמות אנשים שניתן לשרת, חנות דיגיטלית לא מוגבלת בשום צורה שהיא.
    בזמן נתון יכולים להיות בה מאות אנשים וכולם יכולים ומקבלים שירות מעולה בעזרת לא מעט מנגנונים אשר מוצאים להם את המוצר המתאים, מתאימים להם מוצרים דומים ומשלימים ומעניקים להם את מגוון ההנחות אשר אפשר לתת לגולש. היתרון המשמעותי הוא שמכיוון שאין על אותו גולש או קונה אינטרנטי בזבוז של משאבים אנושיים או עמלות מיותרות, זה מאפשר לתת ליותר אנשים שירות, למכור הרבה יותר ולהגדיל באופן משמעותי את המחזור החודשי. כל זה מבלי להעלות את ההוצאות הנלוות לכך, בניגוד למצב כאשר מדובר בחנות פיזית.ֿ

  3. שירות לקוחות
    כיום במידה ולקוח מתקשר או מגיע לחנות הפיזית של בעל העסק יש צורך מיידי להתפנות אליו ולתת לו את השירות הכי טוב שאפשר. זאת על מנת שבסופו של יום נוכל למכור לו מוצר, שירות וכדומה. לכן, יש צורך לבזבז משאבים לא זולים עבור כל לקוח ולקוח.
    לעומת זאת, בחנות אינטרנטית כל המידע כבר זמין ללקוח. כל שאלה שיש לו כנראה כבר אפשר להנגיש לו במידע הרחב שמנגישים לגולשים. מומלץ לבנות את החנות האינטרנטית כך שהשלבים של הגולש יובילו אותו לקבל מצד אחד את כל המידע הדרוש לו ומצד שני לאפשר לו לקנות במהירות את המוצר או השירות אשר העסק מציע. כל זאת ללא בזבוז שום משאב אנושי, חיסכון בזמן וכמובן חיסכון בכסף.

  4. בקרה וסטטיסטיקה

    בניגוד לחנות פיזית כאשר הלקוח מקבל שירות, בוחר מוצר, משלם ויוצא מהחנות, אין באמת מעקב או הבנה אמיתית מלבד משוב שכנראה לא מיושם עבור כל לקוח ולקוח בחנות בעת מתן השירות. אי לכך, אין באמת שום נתונים כלשהם מלבד לקוח, מה קנה ותשלום במקרה הטוב. ברוב המקרים גם את זה אין, יש רק כמה כסף היה באותו חודש מחזור, כמה סחורה נמכרה וזהו.
    בחנות אינטרנטית, הנתונים הם לב ליבה של המערכת. בעצם כל גולש אשר קונה או לא קונה במערכת ניתן לדעת למה הוא הגיע לחנות? מה הוא חיפש בחנות? באיזה דפים ומוצרים הם ביקר? כמה זמן גלש בכל עמוד? מאיפה בארץ? ועוד המון פרטים אשר יכולים לעזור למקד ולהרחיב את מוצרי החנות בהתאם לקהל אשר מגיע אליה. ניתן להציע לגולש מוצרים נוספים לפי ההיסטוריה שלו ולבצע מעיין סטטיסטיקה על כל גולש וגולש. אז גם אם הגולש לא נעשה לקוח משלם הוא עדיין נותן לחנות האינטרנטית המון מידע לשימוש בעתיד.
    כיום יש לא מעט מערכות או פלטפורומות לבניית חנות אינטרטיות אשר משלבות את הבינה הזו בתוכם. בנוסף, יש מערכות אשר מצד אחד משלבות ומצד שני מאפשרות שימוש בצד שלישי כגון גוגל אנילטיקס, גוגל סריטאר, מוז, סאיאו ארף ועוד המון כלים. כלים אשר יכולים ואף עוזרים מאוד בהגדלת ההכנסה מהגולשים הקיימים ובהכנסת מאות אלפים ואף יותר של גולשים מידי חודש אל החנות הוירטואלית שלכם. כשנכנסים לעולם הדיגיטלי ולא משתמשים בכלים הללו זה נחשב למעיין פשע.

  5. שימור לקוחות

    ישנם לא מעט דרכים לשמר לקוחות ולגרום ללקוח שכבר קנה אצלכם או קיבל שירות לחזור ולקבל את השירות או לקנות את המוצרים מהמגוון שלכם שוב. לפעמים ישנם לא מעט לקוחות אשר עברו חוויה לא טובה אצלכם בחנות הפיזית, לרוב מסיבה אנושית והם נפלו על מוכרן שהיה ביום ממש לא טוב. הם קיבלו שירות לא מוצלח לטעמם בתקופה של לחץ נוראי, וכל זה קורה בעיקר מעצם העובדה שהחיים הפיזיים לא תמוני מעקב. מכך כאשר לקוח לא מרוצה קשה לדעת, ואין דרך באמת לעקוב לאחר מעשה, חייב במקרה הזה לתפוס את הבעיה באותו רגע ולרוב זה כמעט בלתי אפשרי. בחנות דיגיטלית הנושא קיים ברמת המובנה במיידי. כלומר, אין דבר כזה שהלקוח לא מזוהה ואין דבר כזה שהלקוח לא יכול להתלונן. אין בעיה מול לקוח שלא מתועדת ואפשר לעקוב אחריה מקצה לקצה. כאשר כל המידע הזה נמצא לכם מול העיניים יותר קל לפצות, לנהל שיח ואף להשתפר ממקרים שכאלו מול לקוחות. במקרה כזה אותו לקוח הופך להיות לקוח חוזר אשר אפילו ממליץ עליכם בין חבריו ואף מקדם אתכם במדיה חברתית כגון פייסבוק, גוגל, אינסטגרם ועוד. חשוב להבין, לקוח חוזר זה הלקוח הכי טוב שיכול להיות לחנות. במתודה של חנויות פיזיות זה מהווה מעל 40 אחוז מהלקוחות, אז מדובר פה ברעיון שיווקי שחובה על כל בעל עסק ליישם. אם בעל העסק מאפשר לעצמו לתעד כל לקוח ולקוח על כל החוויות אשר חווה בעת קבלת שירות או קניית מוצר, הרי שתמיד הוא יסיים על הצד המנצח, יגדיל את מכירותיו  ויפורסם בצורה הטובה ביותר בין רבים. 

  6. מועדון לקוחות

    אולי החלק הכי חשוב בכל עסק הינו לשמור על קשר רציף ככל האפשר עם לקוחותיו. הדרך הטובה ביותר ליישם את זה היא ליצור מועדון לקוחות. כאשר יש לכם חנות אינטרנטית יצירת מועדון שכזה לא מהווה בעיה בכלל, מכוון שכאשר לקוח מתעניין או צופה או רוכש תמיד אפשר לשאול אותו אם הוא מעוניין להצטרף למועדון הלקוחות שלכם ולקבל את המבצעים השווים ביותר לפני כולם. היענות לשאלה שכזו כאשר ידוע שהשירות ממכם הוא ברמה גבוהה היא גבוהה ביותר. לאחר מכן, במידה ויש מועדון לקוחות פעיל כבר, ניתן ואף רצוי לבנות לאותו מועדון ניוזלטר חודשי אשר מציע לו מבצעים שבדיוק עלו לחנות. או אולי לאפשר לו הנחה של 5 אחוזים על כל המוצרים, לאפשר לו קופונים, לשלוח לו מידע רלוונטי ועוד המון דברים אשר יגרמו ללקוח בסופו של יום לחזור אליכם ולתעדף אתכם על פני המתחרים שלכם. לשם ההבנה מועדון לקוחת בכל דיוור יכול להמיר אפילו בסדר גודל של 10 אחוז, כלומר במידה והמועדון שלכם מונה כ 1000 לקוחות, יש סיכוי גבוה ש 100 לקוחות מהם לאחר קבלת הניוזלטר יקנו ישירות דרך החנות הוירטואלית וישירות מאותו פרסום. כמו כן חשוב לא להציק ללקוחות, לעדכן אותם מידי חודש לכל היותר מידי שבועיים ולאפשר להם גם להסיר את עצמם מהמועדון.

  7. שיווק ויראלי

    רשתות חברתיות  - כיום, מן הסתם, כבר אי אפשר להתעלם מכוחם של הרשתות החברתיות, הגדולה מביניהם הינה פייסבוק.  בפייסבוק נמצאים בכל יום מיליוני אנשים אשר מתעדכנים, מפרסמים ומעברים את זמנם. לפייסבוק יש מנגנון פרסום מאוד מסועף המאפשר לפרסם מוצרים גם ללא עלות כלל. כמו כן, קיים גם מנגנון הודעות פרסום הכולל עלות אשר מתחילה מ 2-3 שקלים להשארת פרטים ועלות אף זולה יותר להעברת הגולש לחנות אינטרנטית שלכם. בכדי להשתמש בפרסום ושיווק באינטרנט חשוב מאוד שיהיה לך את מה לפרסם. לכן, חנות אינטרנטית זה מעולה כדי לפרסם את המוצרים ולשווק אותם בעזרת הפייסבוק. אז לשלוח את הגולש ישירות אל החנות על מנת שיבצע את הקנייה. ישנן גם רשתות חברתיות נוספות כגון אינסטגרם, פינטרס, טוויטר ועוד.
    כל הרשתות החברתיות הללו מבוססות על תוכן שלרוב בנוי מתמונה או סרטון בשילוב טקסט. בדומה לזה, כך גם בנוי התוכן בחנות דיגיטלית. אז בעצם קל מאוד לפרסם ולשווק כל מוצר שכבר מוכן לשיווק אצלך בחנות, רק מכיוון שהתחלת להפעיל חנות דיגיטלית. יתרה מכך, כאשר מתחילים לעשות שיווק ממומן באינטרנט חשוב מאד נושא ההמרה. כלומר כמה כסף שילמת לגורם המשווק לעומת כמה כסף זה הכניס לך. בכך ניתן למדוד אילו ערוצי הפרסום הכי משתלמים לעסק שלך ומניבים לך הכי הרבה רווח. לאחר מכן ניתן גם למקסם את הרווחים הללו בעזרת בדיקה נאותה של אחוזי המרה משיווק ממומן.

  8. ביקורת ומעקב פרסומות ושיווק באינטרנט

    כאשר מקימים חנות פיזית ישנם לא מעט כלים פיזיים לשווק אותה. החל מעיתון, שלטי חוצות, פליירים, הנחות מסיביות ועד כל מיני דרכים פיזיות לשיווק פיזי. הבעיה היא ששיווק מהסוג הזה מאוד קשה לבקרה ולבדיקה, אז לרוב בעל עסק משווק בכמה ערוצים בו זמנית וכאשר מגיעה העבודה בעל העסק לא באמת יודע מאיפה הפרנסה הגיעה. בשל כך קשה לבדוק איפה שווה להשקיע יותר ואיפה שווה להשקיע פחות. כאשר אתה מפרסם בדיגיטל הנושא הזה הרבה יותר קל למעקב, אך במקביל נעשה נושא הרבה יותר מורכב.
    אז במידה ואתה הכנת מראש חנות אינטרנטית טובה, יהיה לך הרבה יותר קל לעקוב מאיפה, איך ולמה הגיעה תנועה כזו או אחרת אליך לחנות. אז לאחר חודש או אפילו לאחר שבועיים תוכל לכוון את הפרסום הדיגיטלי יותר טוב, ככה שיביא לך לקוחות יותר רלוונטים עבורך.
    והכי טוב, גם לקוח רלוונטי וגם פחות כסף לעלות השיווק. 

  9. חוות דעת

    נושא החוות דעת הוא כלי שיווקי בין הטובים ביותר. תחשבו על עצמם לפני שאתם קונים מוצר כלשהו, לרוב אתם שואלים אדם אחר אשר היה לו את המוצר ואת דעתו על המוצר. מאיפה קנה, באיזה מחיר, איזה שירות הוא קיבל וכו. נצא מנקודת הנחה שאתם הולכים להשתדל לתת את השירות וטיב המוצר הכי טוב שאתם יכולים, ואי לכך ההמלצות עליכם צריכות להיות ממש טובות.
    זה דבר שמאד שווה לפרסם. במערכות של חנות אינטרנטית לרוב קיים מנגנום אשר לאחר שהלקוח קיבל את ההזמנה הוא שואל את הלקוח איך היה השירות, איך המוצר ועוד כל מיני דברים. הוא מוודא מול הלקוח חוות דעת אמיתית. את הטובות ביותר החנות הדיגיטלית מפרסמת וכך גולש אשר מגיע לקנות פריט בחנות יכול להתרשם מחוות הדעת החיוביות אשר היו על החנות הזו. זה נותן לו את היכולת להבין שיש לו פה עסק עם חנות רצינית אשר שירות לקוחות זה ערך עליון עבורה. אין ספק שזה מעלה באופן ניכר את כמות הקניות ואת גודל העגלה אצלכם החנות.

  10. מיתוג בסיסי

    חנות אינטרנטית מאפשרת לכל בעל עסק בעצם למתג את זה עצמו מחדש. זה מאפשר הצגה יותר רחבה של מגוון המוצרים, הגעה לתודעה גבוהה יותר ומתן שירות פסיבי בשעות שאשר מחוץ לשעות הפעילות.
אני רוצה להקים חנות אינטרנטית
שלח
למה לעבוד איתנו?
תמיכה מלאה בקידום אורגני וממומן
מערכת חזקה הנתמכת בכל הפלטפורומות
שילוב וחיבור לכל הרשתות החברתיות